Васильовата къща

Нике груп“ АД създаде нов туристически обект: Пилотен модел на Къща за гости “Васильовата къща”, с. Гинци, предлагащ природосъобразен интегриран туристически продукт, свьрзан с богатото природно и културно наследство на региона и използващ потенциала на Западна Стара планина.

Инвестициите, които фирмата направи са за ремонт и оборудване на съществуващата „Васильова къща“, строена през 40-те години на миналия век и създаване на облагородена природна среда в нейния 2.3 дка двор.

“Васильовата къща” е триетажна сграда, състояща се от сутерен, основен етаж и мансарден етаж, построена изцяло от естествени материали, в която могат да се настанят 13 гости в атмосфера на домашен уют и удобство.

Част от постройката е изградена от масивни каменни блокове и тухли, работени ръчно. Къщата разполага с  общи пространства –  гостна за хранене; стая за тихи игри; кътове с безжичен интернет и възможност за офис работа на клиентите, оборудвани с компютри и принтер; обширен двор, озеленен в традицията на високопланинските дворове от района с цветя, ниски храсти, острови с дъхави билки.

Архитектурният й облик, хармониращ с този на къщите от западните покрайнини на България, се допълваот невероятната девствена природа на Балкана. Стаите за гости са разположени така, че да осигуряват спокойствие и тишина, която може да се чуе. Интериорният акцент се постига чрез наличие на старинни предмети, ретро декорация и гостуващи изложби на млади автори на тема „Старите български къщи”.